اُتکس

نظرات (11)

تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۳/۲۴

شرایط، حد مجاز و جریمه جدید دودی کردن شیشه ها خودرو

شرایط، حد مجاز و جریمه جدید دودی کردن شیشه ها خودرو

بیش از یک‌سال است که از تصویب قانون جریمه کردن خودروهایی که شیشه‌های آن‌ها دودی شده است می‌گذرد و در این زمان افراد بسیاری به‌دنبال آن بوده‌اند که بدانند قانون صراحتاً راجع به نحوه‌ی مجازات و شرایط احراز آن برای مأموران راهنمایی و رانندگی، چگونه عمل می‌کند.

پس بهتر است قبل از اقدام به دودی کردن شیشه‌های خودرو خود، این نکته را در ذهن داشته باشید که اگر مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی نتوانند از بیرون خودرویی با شیشه‌های دودی، درون آن را ببیند، طبق قانون می‌توانند نسبت به جریمه کردن صاحب خودرو اقدام کنند. مبلغ این تخلف در جاده‌ها و مراکز استان 50.000 تومان و در سایر شهرها نیز در صورت احراز تخلف، افراد خاطی باید هزینه‌ای بالغ بر 30.000 تومان بپردازند. کد مندرج در جدول تخلفات رانندگی، 2114 است.

شیشه در سمت شاگرد خودرویی که دودی شوده است

حتماً سؤالی که در ذهنتان ایجاد شده این است که درصد دودی کردن تا چه میزان مجاز است و از چه فاصله‌ای رویت سرنشینان مورد بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه انجام این عمل در فروشگاه‌های ارائه کننده‌ی خدمات جانبی و اسپورت خودرو به‌روش‌ها و با مواد مختلفی صورت می‌گیرد، قانون در میزان درصد مجاز صحبتی به میان نیاورده و تنها اعلام شده است که عدم شناسایی راننده یا سرنشینان خودرو، ارتکاب جرم را محرز می‌کند. اما اخیراً معاون عملیات ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در خصوص میزان فاصله‌ی بررسی این موضوع اظهار کرده که اگر مأموران پلیس راهور از فاصله‌ی 3 متری قادر به مشاهده‌ی داخل خودرو نباشند، این سطح از دودی کردن غیرمجاز تلقی شده و با صاحب خودرو برخورد می‌شود. جانشین رئیس پلیس تهران بزرگ نیز در گفتگویی اذعان کرد که معمولاً دودی کردن شیشه‌ی خودرو به میزان کمتر از ۳۰ درصد مورد تأیید پلیس است.

اشخاص به دلایلی از جمله جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید در فصل‌های گرم سال، افزایش حریم خصوصی در داخل خودرو یا اصطلاحاً اسپورت کردن خودرو، تمایل به دودی کردن شیشه‌های خودرو خود به‌نحوی دارند که عملاً امکان دیده شدن داخل خودرو وجود نداشته باشد. لذا رانندگان این خودروها همیشه با ترس متوقف شدن توسط پلیس دست و پنجه نرم می‌کنند. درحالی‌که رانندگی با خودروهای وارداتی که به شیشه‌های فتوکرومیک مجهز هستند، به‌هیچ عنوان تخلف محسوب نشده و رانندگان این خودروها می‌توانند با خیال راحت تردد کنند. بیمارانی که نیاز به استفاده از خودرو با شیشه‌های دودی با درصد بالاتر دارند نیز با تأیید در کمیسیون‌های فنی و پزشکی پلیس راهوار می‌توانند تا حد تصویب شده نسبت به دودی کردن آن اقدام کنند.

نظرات

  • شاکی

    ۱۴۰۰/۲/۱۰

    این الاغها ماشینهای افغانی کش و بی پلاک رو گیر نمیدن فقط بلدن مردم عادی رو اذیت کنند خاک بر سر هرچی پلیس احمق

  • محمد

    ۱۴۰۰/۱/۱

    این محدودیت‌ها در جهان سوم برای عوام است🏴‍☠️

  • بلوچ

    ۱۳۹۹/۱۲/۱۲

    بیشرف ها افتان به جان مردم اصلا فکر گرما بلوچستان رو نمیکنن لعنتی ها

  • محسن

    ۱۳۹۹/۸/۶

    خوبه ولی بده

  • محمد

    ۱۳۹۹/۷/۱

    اگه شیشه های ماشین های ایرانی رو فابریک دودی کنیم باز هم میتوانند گیر دهند

  • سعید

    ۱۳۹۸/۱۲/۱۵

    اگه خلافه چرا میزرن این برچسبا وارد مملکت شه چون طرف چند صد تومان هزینه میکنه اونوقت کلیم ترسو استرس بعدشم جریمه انوقت باید بکنه تموم دنیا اینو پذیرفتن ما چرا خلاف اونا عمل میکنیم

  • امیر

    ۱۳۹۸/۴/۱۸

    ایا 20درصدهم مجاز حساب میشه؟

  • بیناموسی

    ۱۳۹۸/۳/۲۶

    باید بشاشی به افسرهای راهنمایی و رانندگی مشهد.همشون رشوه گیرن

  • ججج

    ۱۳۹۷/۱۱/۲۷

    باید شاشید به این قانون

  • عطا

    ۱۳۹۷/۱۱/۲۴

    الکی قانون نزار کلا اگه دلشون بخواد به فتوکرومیک عینکت هم اینا گیر میدن ۵ بار گرفتم با هر درصدی به جز بالای ۵۰ درصد که اونم بد ضایع میشه شیشه ها

  • سعید

    ۱۳۹۶/۳/۲۴

    چههههه خبره 50 تومن