اُتکس

نظرات (0)

تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۵/۲۴

قوانین و راهنمای ادیتور نویسندگان

قوانین و راهنمای ادیتور نویسندگان

در این مطلب به منظور تسهیل فعالیت نویسندگان گرامی، قوانین اُتکس، انواع فرمت‌های مقالات و نیز راهنمای نگارش مقالات به وسیله ادیتور اُتکس توضیح داده‌ می‌شود.

قوانین و توضیحات :


1- به منظور نظم‌دهی و رفع هرگونه ابهام، مقالات تعریف‌شده برای نویسندگان به وسیله ربات هوشمند اُتکس در گروه OTEX-writers اطلاع‌رسانی می‌شود. همچنین تاریخ تحویل مقالات نیز در پیغام ربات مشخص‌شده و نویسندگان می‌توانند برای اطلاع دقیق از حداکثر مهلت و ساعت تحویل خود به بخش جدول زمان‌بندی ارسال مقالات مراجعه‌کنند. در جدول مربوطه، زمان کار و تحویل هر کدام از انواع مقالات با توجه به روز‌های مشخص‌شده برای آن ، توضیح داده شده‌است.

2- به ازای هر روز تاخیر در تحویل مقالات تعریف‌شده، 5 امتیاز منفی به نویسنده مورد‌نظر تعلق می‌گیرد.

3- توصیه می‌شود برای نگارش مقالات از کیبرد استاندارد فارسی به همراه قابلیت نیم‌فاصله استفاده شود. از نیم‌فاصله در مواردی همچون نشانه‌های جمع، اجزای فعل، نقش‌نمای اضافه حرف "ی" و کلمات یکپارچه استفاده می‌شود. برای مثال :   "تعیین کننده" ==> "تعیین‌کننده"        "می شود" ==> "می‌شود"

4- در نگارش مقالات لازم‌است تا بخش‌های مهم و کلمات کلیدی لینک‌دهی شوند. در ابتدای شروع مقاله، عبارت اُتکس و در سایر بخش‌ها کلمات کلیدی و مهم باید توسط نویسنده لینک‌دهی به مراجع معتبر شوند. همچنین اگر در خود آکادمی، مطلبی وجود‌دارد که می‌تواند در نگارش سایر مقالات مورد استفاده قرار‌گیرد لازم است که در بخش مربوطه لینک‌دهی شود. به عنوان مثال سیستم ترمز ABS و یا کروز کنترل در بخش امکانات یک خودرو از مطالبی‌است که می‌تواند در تحریر سایر مقالات نیز مورد استفاده واقع‌شود. 

5- جدا از لینک دهی کلمات کلیدی، لازم‌است تا سایر کلمات و عبارات مهم در هر بخشی از مقالات، به انتخاب و تشخیص نویسنده Bold شوند.

6- در مورد مقالات خبری با توجه به ماهیت آن توصیه می‌شود که مطالب در کوتاه‌ترین زمان ممکن آماده و تحویل‌شوند و ارسال آن‌ها با تاخیر همراه نشود.

انواع مدل‌های مقالات :


در سایت اُتکس مقاله‌های تحریر‌ شده به 4 دسته اصلی مقاله‌های خبری ، مقاله‌های بررسی، مقاله‌های مقایسه‌ای و مقاله‌های عمومی تقسیم‌بندی می‌شوند. البته مقاله‌های بخش عمومی خود شامل گستره‌ای از انوع مدل‌ها مانند : ده‌تایی، آلبوم عکس، ویدئو و مقاله‌های آموزشی می‌باشد.






مقاله‌های خبری :

 

در این نوع مقالات، اولویت با متن خلاصه و موثر بوده که به وسیله آن، پیام خبر به درستی و روشنی به خواننده منتقل‌شود. برای تحریر این مدل، یک عکس برای پروفایل مقاله و عکس‌های بعدی و رسم جدول در صورت لزوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. مثال : پیش‌بینی قیمت خودرو در سال 96 و آغاز به کار سایت رسمی فولکس‌واگن در ایران

مقاله‌های بررسی :


در این نوع از مقالات باید به تناسب متن و عکس توجه‌شود. فرمت رایج در تحریر این مقالات شامل بخش‌های معرفی اولیه ، عملکرد فنی ، طراحی ( طراحی خارجی و طراحی داخلی ) ، امکانات و ایمنی ، قیمت‌ها ، نتیجه‌گیری و در نهایت رسم یک جدول در انتهای مقاله است. مثال : بررسی کامل فولکس‌واگن پاسات و هیوندای i10 ، کوچک و شهری

مقاله‌های مقایسه‌ای (دوئل) : 

فرمت نگارش این دسته از مقالات دقیقا به مانند مدل بررسی است. با این تفاوت که در این مدل، دو خودرو برای بررسی و مقایسه انتخاب‌شده و حجم متن، عکس و اطلاعات جدول نهایی افزایش می‌یابد. مثال : مقایسه کیا اپتیما با رنو تالیسمان یا یک کلام پراید یا تیبا ؟ 

مقاله‌های ده‌تایی (بخش عمومی) :

در این مدل از مقالات، 10 خودرو برای بررسی اجمالی با توجه به نظر و صلاح‌دید نویسنده انتخاب می‌شوند. برای بررسی هر خودرو لازم است که از یک عکس‌ بزرگ اصلی ، چهار عکس کوچک به صورت ردیفی در زیر عکس بزرگ اصلی ، 4 الی 5 خط توضیح اجمالی و یک جدول توضیحات استفاده شودمثال : بهترین سدان‌های کامپکت بازار ایران یا شاسی‌بلند‌های خوش آوازه 2017 

آلبوم عکس (بخش عمومی) :

در این مدل متن اولویت چندانی ندارد اما بهتر‌ است که برای توضیح اجمالی، چند خط کوتاه نوشته‌شود. برای آلبوم یک عکس بزرگ اصلی ، و سپس 16 عکس کوچک به صورت چینش 4*4 در زیر عکس بزرگ اصلی آورده می‌شود.  در صورت لزوم می‌توانید 16 عکس دیگر به صورت چینش 4*4 به مجموعه عکس‌ها اضافه‌کنید. مثال : مجموعه عکس‌هایی از بی‌ام‌و 2002

ویدئو (بخش عمومی) :

در این مدل، یک ویدئو که قبلا در کانال آپارات اُتکس توسط نویسنده آپلوده‌شده به ادیتور لینک می‌شود و برای چینش، ابتدا ویدئو و سپس توضیحی چندخطی در مورد ویدئو در زیر آن توشته می‌شود. مثال : دریفت‌های موفق و ناموفق رانندگان خیابانی  

مقاله‌های آمورشی (بخش عمومی) :

این مدل خود شامل انواع متعددی از مقالات می‌شود. حجم‌متن، استفاده از عکس، استفاده از ویدئو و رسم جدول به طور مستقیم بستگی به نظر نویسنده و نیاز مقاله برای تفهیم مناسب دارد. مثال : ایمنی‌خودرو و رتبه‌بندی ستاره‌ای EuroNCAP یا صفر تا صد انواع بدنه خودرو


راهنمای نگارش مقالات به وسیله ادیتور


ادیتور اُتکس بستری مناسب و ساده برای نگارش مقالات نویسندگان است. در این بخش راهنمای استفاده از ادیتور به صورت تصویری برای شما توضیح داده می‌شود.

1- در ادیتور، هر متن شامل 2 فاکتور سایز و استایل می‌شود. به طور کلی برای این‌که متون به صورت صحیح نمایش داده‌شوند نیاز است تا این  2 فاکتور به درستی رعایت‌شوند. 

- برای عناوین اصلی همواره از سایز Heading 2 و استایل OTEX Heading استفاده‌کنید.

- برای عناوین دوم از مرتبه اصلی از سایز Heading 3 و استایل OTEX Heading استفاده‌کنید.

- برای متون توضیح و پاراگراف‌ها از سایز Normal و استایل OTEX Content استفاده‌کنید. 

- برای نقل‌قول کردن ( مورد‌نیاز در مقالات خبری ) از سایز Normal و استایل OTEX quote استفاده‌کنید. 

2- برای درج عکس پس از کلیک بر روی آیکن عکس در ادیتور از شما تعداد و چینش عکس‌ها خواسته‌ می‌شود که بسته به نیاز خود می‌توانید آن را مشخص‌کنید. 

پس از انتخاب تعداد و نحوه چینش، فیلد عکس در ادیتور ظاهر می‌شود.

بعد از کلیک بر روی فیلد عکس، 3 مولفه در زیر آن نمایش داده می‌شود. مولفه اول از سمت راست برای آپلود عکس ، مولفه دوم برای نوشتن متنی خلاصه ، و مولفه سوم برای لینک‌دهی عکس کاربرد‌دارد.

- با کلیک بر روی مولفه اول می‌توانید عکس خود را آپلود کنید. توصیه می‌شود که حجم عکس ها زیر 1مگابایت باشد.

- حتما حتما برای عکس خود عنوانی مناسب بنویسید. به عنوان مثال : فضای داخلی فولکس‌واگن پاسات یا رینگ سایز 20 ولوو XC90. دقت‌کنید که عناوین و متن‌های هیچ دو‌عکسی نباید مشابه هم باشند.

- برای لینک‌دهی به عکس خود، پس از آپلود عکس بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Copy image address را انتخاب‌کنید. سپس با کلیک بر روی آیکن مولفه سوم، لینک مربوطه را Paste کنید. دقت کنید که اگر چند عکس را برای آپلود در مرحله چینش انتخاب کرده‌باشید، در لینک هر کدام عبارت small- وجود‌دارد. برای لینک‌دهی درست small- را حذف‌کرده و لینک را Insert کنید.

3- برای آپلود ویدئو بر روی آیکن مورد نظر در نوار ادیتور کلیک‌کنید. در اینجا با Paste کردن لینک آپارت و Insert کردن آن، ویدئو در صفحه ادیتور ظاهر می‌شود.

4- برای لینک‌دهی، کافیست که کلمه یا عبارت مورد نظر خود را مارک کنید. پس از مارک‌کردن، کلمه یا عبارت مورد نظر در فیلد Text نمایش داده خواهد‌شد. سپس با Paste کردن لینک مرتبط در بخش URL و سپس کلیک بر روی گزینه Insert ، کلمه یا عبارت مورد نظر شما به رنگ آبی تبدیل‌شده و لینک‌دار می‌شود.

5- برای رسم جدول پس از کلیک بر روی آیکن آن در نوار ادیتور، به مانند انتخاب چینش عکس، انتخاب تعداد سطر‌ها و ستون‌های جدول از نویسنده خواسته می‌شود.


پس از انتخاب نوع جدول، با یک بار کلیک بر روی جدول خود منویی ظاهر می‌شود که به وسیله تنظیمات آن می‌توانید جدول خود را به درستی سامان‌دهی کنید. در ابتدا با کلیک بر روی آیکن اول از سمت چپ در ردیف نخست، استایل جدول خود را با انتخاب گزینه OTEX Table انتخاب‌کنید.

در مرحله بعدی با انتخاب آیکن اول از سمت راست ( آیکن H ) می‌توانید Header جدول خود را انتخاب‌کنید.

در مراحل بعدی نیز بسته به نیاز خود با انتخاب آیکن‌های مجموعه تنظیمات جدول، می‌توانید سطر و ستونی را اضافه و یا حذف‌کنید، سطر و ستونی را با انتخاب گزینه Cell و قابلیت Merge Cells به صورت یک‌پارچه در آورید و متن را در هر سلول بسته به انتخاب خود از چپ، راست و یا وسط تایپ‌کنید.

برچسب‌ها

نظرات

نظر خاصی ندادن دوستان شما اولین نفر باش