در کلاس خودروهای شاسیبلند (SUV) رقابت شدیدی بین سازندگان خودروهای لوکس وجود دارد. در این بین، نسل دوم ولوو XC90 همواره در بالای لیست خودروهای این کلاس قرار داشته است. شاسیبلند لوکس خودروساز سوئدی در سالهای متمادی توانسته است بیش از صد جایزه از مجلات، وبسایتها و موسسات معتبر بینالمللی به دست آورد که از آن جمله میتوان به کسب خودروی شاسیبلند سال در آمریکای شمالی، بهترین خودروی جدید سال در اروپا، سبزترین خودروی سال بریتانیا و بهترین شاسیبلند سایز متوسط خاورمیانه اشاره کرد. اکنون مدل ۲۰۱۷ این خودرو با تجهیزات بیشتر، مصرف سوخت کمتر و راحتی بیشتر روانهی بازار شده است. در ادامه به بررسی کامل XC90 مدل ۲۰۱۷ میپردازیم.
انواع مدلهای XC90
ولوو XC90 در مدلهای گوناگونی به فروش میرسد که شاید تشخیص تفاوت آنها در ابتدا گیج کننده باشد. در حالت کلی میتوان گفت که این خودرو چهار مدل مختلف دارد: Momentum (مدل پایه)، R-design، Inscription و Excellence. هر یک از این چهار مدل نیز به انواع مختلفی از موتورهای T۵، T6 و T8 مجهز هستند.
ولوو XC90 Momentum
این مدل خود با موتورهای T5 و T6به مشتریان عرضه میشود. مدل Momentum T5 دارای فضا برای ۵ سرنشین بوده و از یک موتور ۴ سیلندر خطی با حجم ۲ لیتر و مجهز به توربوشارژ بهره میبرد، که ارمغان آن ۲۵۰ اسب بخار قدرت است که از طریق گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود. البته مشتری میتواند با پرداخت ۲۲۰۰ دلار، علاوه بر قیمت اصلی خودرو که ۴۵۷۰۰ است، سیستم چهارچرخ متحرک نیز برای خودروی خود سفارش دهد. از تجهیزات استاندارد این مدل میتوان به نمایشگر لمسی ۹ اینچی برای نمایش اطلاعات، سیستم ناوبری ماهوارهای، سیستم بلندگو با ۱۰ اسپیکر، بلوتوث، دوربین دید عقب، سیستم تهویه مجزا برای سرنشینان جلو، پورت USB، سانروف پاناروما، ورود بدون کلید، باز شدن درب عقب به صورت خودکار و صندلیهای تنظیم شوندهی برقی اشاره کرد.
همچنین مشتریان میتوانند با پرداخت مبلغ اضافه کیت امنیتی ولوو شامل هشدار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار در سرعتهای پایین، هشدار خروج از خط، سیستم کمکی برای رانندگی بین خطوط، و سیستم تشخیص علائم جاده را سفارش دهند.
اما مدل Momentum T6 دارای صندلی برای ۷ سرنشین است. این مدل از همان موتور T5 بهره میبرد با این تفاوت که به سوپرشارژ نیز مجهز شده است و در نتیجه قدرت تولیدی آن به ۳۱۶ اسب بخار رسیده است. این مدل علاوه بر داشتن تجهیزات مدل پایینتر دارای امکانات و تجهیزات بیشتری هم چون روکش چرم، صندلیهای جلوی مجهز به گرمکن، سیستم تهویه ۴ منطقهای و نمایشگر ۱۲.۳ نیز میباشد.
مدلهای Momentum دارای آپشنهای زیادی هستند که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: پکیج پلاس برای مدل T5 شامل چراغهای جلوی با قابلیت تغییر زاویه در پیچها و نمایشگر ۱۲.۳ اینچی با قیمت ۱۲۵۰ دلار؛ پکیج افزایش دید شامل مانیتورینگ نقاط کور، دوربین ۳۶۰ درجه و آینههای جانبی تاشو با قیمت ۱۹۵۰ دلار؛ پکیج رفاهی شامل کروز کنترل تطبیقی و سیستم کمک فرمان، سیستم پارک اتوماتیک به همراه سنسورهای پارک در جلوی خودرو و دکمهی باز کردن درب گاراژ با قیمت ۱۸۵۰ دلار؛ پکیج تهویه شامل صندلیهای جلو و عقب مجهز به گرمکن، فرمان مجهز به گرمکن، شیشه جلو مجهز به گرمکن؛ و آپشن آخر نیز سیستم تعلیق هوایی یه قمیت ۱۸۰۰ دلار.
ولوو XC90 R-Design
مدل R-Design ظاهر اسپرتتری نسبت به مدلهای دیگر دارد. در واقع مشتریان برای چرخها و رینگها، سپرها، جلوپنجره و آینههای جانبی گزینههای بیشتری برای انتخاب دارند. این مدل با سه موتور T5، T6 و T8 عرضه میشود. مدلهای T5 و T6 دارای همان ویژگیها و امکانات مدل Momentum هستند و قیمت آنها به ترتیب از ۵۱ هزار و ۵۶ هزار دلار شروع میشود.
اما مدل R-Design T8 یک خودروی هیربیدی است که در کنار استفاده از موتور تویین توربوی T6 از یک موتور الکتریکی نیز بهره میبرد و کل قدرت تولیدی خودرو به ۴۰۰ اسب بخار میرسد. از امکانات استاندارد این مدل میتوان به سیستم شستشوی چراغهای جلو، چراغهای جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع و تنظیم خودکار زاویه، رکابهای مجهز به سیستم روشنایی و تکیهگاه برای ساق پا در صندلیهای جلو اشاره کرد. پکیجهای آپشن ذکر شده در مدل Momentum برای این مدل نیز وجود دارد. گفتنی است قیمت R-Design T8 از ۶۷۸۰۰ دلار شروع میشود.
ولوو XC90 Inscription
این مدل دارای طراحی خارجی محتاطانهتری است و با دو موتور T6 و T8 به ترتیب با قیمتهای پایهی ۵۷ و ۶۸ هزار دلار عرضه میشود. پکیجها و آپشنهای ذکر شده برای مدلهای پیشین برای این مدل نیز موجود است.
ولوو XC90 Excellence
جدیدترین و لوکسترین مدل ولوو XC90 با قیمت پایهی ۱۰۵ هزار دلار فروخته میشود. این مدل تنها با موتور T8 عرضه میشود که دارای سیستم متحرکه هیبرید با قدرت ۴۰۰ اسب بخار است. این مدل تنها دارای ۴ صندلی برای چهار سرنشین است. در بین صندلیهای عقب، محفظهی خنککنندهی نوشیدنیها تعبیه شده است. سرنشینان صندلی عقب با استفاده از نمایشگر لمسی میتوانند وضعیت پشتی صندلی، دمای محفظهی خنککننده و سیستم تهویهی عقب را کنترل کنند. هر چهار صندلی این مدل مجهز به ماساژور و سیستم سرد کننده و گرم کننده هستند. لوکسترین مدل XC90 تقریبا تمام امکانات و آپشنهای مدلهای پیشین را در بر میگیرد.
البته لازم به اشاره است که ولوو XC90 دیزلی نیز با دو نوع موتور دیزلی با قدرتهای ۱۹۵ و ۲۳۵ اسببخار در شش مدل تولید و عرضه میشود.
عملکرد فنی
همان طور که پیشتر گفته شد، ولوو XC90 با سه نوع موتور عرضه میشود که همهی آنها مجهز به توربوشارژ میباشند. موتور پایه، که در T5 استفاده میشود، از نوع چهار سیلندر خطی با حجم ۲ لیتر است که ۲۵۰ اسب بخار قدرت در دور ۵۶۰۰ تولید میکند. با توجه به ابعاد بزرگ و وزن زیاد این خودرو، به نظر میرسد که موتور ۲۵۰ اسببخاری قدرت کافی برای سواری هیجانانگیزی فراهم نمیکند. صفر تا صد مدلهای مجهز به این موتور ۷.۵ ثانیه گزارش شده است. برای در اختیار داشتن قدرت بیشتر باید به سراغ موتور مدل T6 رفت. این موتور علاوه بر توربوشارژ مجهز به سوپرشارژ نیز میباشد و ۳۱۶ اسببخار قدرت در دور موتور ۵۷۰۰ تولید میکند. پیشران هیبریدی در مدل T8 قدرت فوقالعادهی ۴۰۰ اسب بخار در اختیار راننده قرار میدهد به گونهای که صفر تا صد آن تنها ۶.۶ ثانیه است.
تمام مدلهای XC90 با گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک عرضه میشود. رانندگی با این گیربکس بسیار راحت است و راننده به سرعت با آن ارتباط برقرار میکند. خودرو به خوبی به فرامین راننده پاسخ میدهد، با این حال اگر شما پای خود را تا انتها بر روی پدال گاز بفشارید متوجه سردرگمی گیربکس در پیدا کردن دندهی مناسب خواهید شد به گونهای که مکث خودرو در شتابگیری مشهود خواهد شد. همچنین این خودرو دارای دکمهای مجزا برای حالت رانندگی اسپرت نیست. اگر راننده به دنبال سواری تیزتری باشد، باید از طرق نمایشگر تنظیمات را وارد کند. ولوو XC90 در بین کلاس خودروهای شاسیبلند لوکس اندازه متوسط یکی از بهترینها است اما باید اقرار کرد که آئودی Q7 بسیار چالاکتر از ولوو XC90 است.
مدلهای T8 که از پیشران هیبریدی بهره میبرند در حدود ۸۰ اسببخار بیشتر از مدلهای مجهز به موتور T6 قدرت در اختیار دارند، اما متاسفانه عملکرد آنها چنین چیزی را نشان نمیدهد. شاید دلیل این موضوع وزن بالاتر پیشران هیبریدی باشد که کمی از راحتی و چالاکی خودرو میکاهد. در واقع در تست صفر تا صد، مدل هیبرید عملکرد ضعیفتری نسبت به موتور تویین توربو دارد.
میتوان گفت که مدلهای ولوو XC90 مجهز به موتور ۲ لیتری تویین توربو با قدرت ۳۱۶ اسببخار نسبت به مدلهای پایه پرقدرتتر و چابکتر است و از طرف دیگر نسب به مدلهای هیبرید علیرغم قیمت پایینتر عملکرد بهتری دارد.
در مورد فرمانپذیری و سواری ولوو میتوان گفت که رانندگی با آن در خیابانهای آسفالته بسیار لذتبخش است و تجربهی نشستن در آن برای همه دلپذیر خواهد بود. اما اگر وارد راههای خاکی و سنگلاخی شوید، نباید انتظار همان آرامش رانندگی در خیابانهای صاف را داشته باشید، چرا که سواری خودرو در این وضعیت کمی خشک به نظر میرسد. سیستم تعلیق XC90 به مانند رقیبان خود همانند لکسوس RXیا آئودی Q7 نمیتواند ضربات وارده از طرف جاده را جذب کند، با این حال اگر بگوییم سواری آن در جادههای ناهموار بد است، شاید اغراق کرده باشیم. بهترین نوع سیستم تعلیق برای این خودرو همان سیستم تعلیق بادی است که به صورت آپشن در اختیار خریداران قرار میگیرد. پس اگر میخواهید سواری کاملا آرام و لذتبخشی را تجربه کنید، حتما ولووی خود را به سیستم تعلیق گازی مجهز کنید. خودرو در پیچها با ثبات مثالزدنی میپیچید و با توجه به ابعاد بزرگ خودرو، این حد از پایداری شگفتآور است.
مصرف سوخت
یکی از نقاط قوت ولوو XC90 مصرف سوخت پایین آن است و همان طور که انتظار میرود مدل هیبرید T8 از لحاظ مصرف سوخت یکی از مقرون به صرفهترین خودروهای شاسیبلند است. مدل هیبرید این خودرو به صورت ترکیبی ۹.۴ لیتر بنزین در ۱۰۰ کیلومتر میسوزاند. همچنین رانندگان میتوانند تنها با استفاده از نیروی الکتریکی تا ۲۳ کیلوکتر با خودرو رانندگی کنند. همچنین در هنگام استفاده از موتور بنزینی، باتریهای به صورت اتوماتیک شارژ میشوند. البته میتوان از طریق خروجیهای ۲۲۰ ولتی شهری باتریهای خودرو را در عرض دو و نیم ساعت شارژ کرد. در این کلاس تنها خودروی لکسوس RX هیبرید مصرف سوخت کمتری (8 لیتر در صد کیلومتر) از ولوو XC90 دارد.
مصرف سوخت مدلهای مجهز به موتور پایهی T5 به صورت ترکیبی 9.8 لیتر در صد کیلومتر است. این رقم برای موتور T6 با دو توربین تنها ۱۰.۴ لیتر در صد کیلومتر است. البته در صورت مجهز بودن خودرو به سیستم چهارچرخ متحرک مصرف سوخت کمی افزایش پیدا میکند.
فضای داخلی
فضای داخلی ولوو XC90 در نوع خود یکی از بهترینها محسوب میشود. زمانی که وارد خودرو میشوید با یک کابین لوکس باکیفیت مواجه میشوید که در آن از چوب و قطعات فلزی باکیفیت استفاده شده است. همچنین در بسیاری از مدلها، روکش چرمی به زیبایی و کیفیت کابین افزوده است. در بخشهایی که از پلاستیک استفاده شده است، رد و نشانی از کیفیت پایین وجود ندارد. کابین خودرو زیبا، ساده و جذاب است. هیچ نوع اغراقی در طراحی آن وجود ندارد، گویا همه چیز همان جایی قرار دارد که باید باشد.
ولوو XC90 یکی از جادارترین خودروهای کلاس خود محسوب میشود. چه در مدل ۵ سرنشین چه در مدل ۷ سرنشین فضای کافی در اختیار سرنشینان قرار دارد. کیفیت خوب صندلیها و فضای زیاد باعث میشود مسافرتهای طولانی کمتر خستهکننده باشند. نشستن در صندلیهای ردیف عقب برای افراد قد بلند نیز راحت است، همچنین پشتی این صندلیها را میتوان خواباند. در مدلهای ۷ سرنشین فضای نسبتا معقولی برای سرنشینان ردیف سوم پیشبینی شده، به گونهای که جای کافی برای کودکان و نوجوانان و حتی افراد بزرگسال با جثهی متوسط وجود دارد.
نمای خارجی
چراغهای روشنایی در روز T شکل به همراه جلوپنجرهی ساده و شیک مزین به لوگوی زیبای ولوو به همراه کاپوت برجسته باعث زیبایی نمای جلوی خودرو شده است. اصالت سوئدی ولوو XC90 از بدنهی ساده و باکیفیت آن کاملا قابل تشخیص است. ویژگی بارز نمای عقب چراغهای بزرگ آن هستند که شاید در نگاه اول زشت به نظر برسند اما زمانی که از نزدیک با خودرو مواجه میشوید، زیبایی و هماهنگی آن با بقیهی اعضای بدنه شما را مجذوب خود میکند. همچنین استفاده از دو اگزوز مستطیلی شکل باعث زیبایی بیشتر نمای عقب خودرو شده است.
ایمنی
ایمنی خودروهای ولوو از گذشته زبانزد همه بوده است و اکنون شاسیبلند لوکس این خودروساز سوئدی از این قاعده مستثنی نیست. انیستیتو بیمهی ایمنی راهها (IIHS)، خودروی ولوو XC90 را در بین ایمنترین خودروهای سال ۲۰۱۷ قرار داده است. این سازمان همچنین در زمینهی توانایی خودرو در جلوگیری از تصادف بالاترین امتیاز ممکن را به آن داده است. ادارهی ملی ایمنی بزرگراههای آمریکا نیز امتیاز ۵ ستاره از ۵ ستارهی ممکن را به خودروی XC90 داده است. با این که کسب بالاترین امتیازهای ممکن در زمینهی ایمنی دستآورد بزرگی برای ولوو محسوب میشود، اما رقیبان ولوو نیز در این زمینه دست روی دست نگذاشتهاند. هم اکنون خودروهای آئودی Q7، مرسدس بنز GLE و لکسوس RX در بعضی موارد حتی امتیازات بالاتری از XC90 در زمینهی ایمنی کسب کردهاند.
سخن نهایی
خودروی ولوو XC90 همیشه یک گزینهی مطمئن و منطقی برای خرید شاسیبلند سایز متوسط محسوب میشود، و دلیل این امر تنها فضای کابین زیاد آن یا ایمنی بالای آن نیست. اکنون XC90 به یک خودروی لوکس با طراحی عالی و شیک، کابین زیبا و باکیفیت به همراه انبوهی از امکانات و تجهیزات رفاهی، سرگرمی و ایمنی تبدیل شده است. از دیگر نکات مثبت این خودرو مصرف سوخت پایین و قیمت پایینتر آن نسبت به دیگر رقبا است. شاید خودروهای شاسیبلند دیگری برای رانندگی آفرود مناسبتر باشند، اما برای آنان که به دنبال یک شاسیبلند خانوادگی زیبا و لوکس و در عین حال قدرتمند و متفاوت هستند، و البته حاضرند برای خرید یک خودرو ۶۰۰ میلیون تومان بپردازند، ولوو XC90 یک گزینهی ایدهآل محسوب میشود.
در پایان جدول مشخصات فنی و رفاهی ولوو XC90 با موتور T6 آورده شده است.
مشخصات فنی | مقادیر |
---|---|
نوع موتور | ۴ سیلندر خطی مجهز به سوپرشارژ و توربوشارژ |
حجم موتور | 1969 سیسی |
حداکثر قدرت موتور | 316 اسببخار در دور موتور 5700 |
حداکثر گشتاور موتور | 400 نیوتنمتر در دور موتور 5400 |
مصرف سوخت ترکیبی | 10.4 لیتر در صد کیلومتر |
سیستم انتقال قدرت | چهار چرخ متحرک |
گیربکس | ۸ سرعته اتوماتیک |
حداکثر سرعت | 230 کیلومتر در ساعت |
ظرفیت باک | 71 لیتر |
وزن خالص | 1991 کیلوگرم |
حداکثر وزن | 2630 کیلوگرم |
ارتفاع/طول/عرض | 2008/4950/1776 میلیمتر |
دایرهی گردش | 11.8 متر |
استاندارد آلایندگی | یورو ۶ |
قیمت | اُتکس |
در آخر با بررسی ویدیویی ولوو XC90 همراه ما باشید
در این ویدیو مت واتسون بصورت کاملا حرفه ای، جذاب و با مزه امکانات داخلی و خارجی ولوو ایکس 90 را مورد بررسی قرار میدهد.