نظرات (45)
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱/۱۸
اتومبیل را شخص بخصوصی اختراع نکرد بلکه این وسیله به تدریج تکامل یافت و به شکل امروزی درآمد. اتومبیلهای اولیه شبیه درشکه بود و با نیروی بخار به حرکت درمیآمد. آغاز زندگی و پیدایش خودروهای موتوری به سال ۱۷۶۹ میلادی بازمیگردد، هنگامی که مهندس نظامی فرانسوی، نیکولاس ژوزف کاگنوت، یک سه چرخه بخار را برای کشیدن و حمل و نقل قطعات توپ میسازد که در اثر برخورد آن با دیوار سبب رخ دادن نخستین پیش آمد رانندگی در تاریخ خودروهای جادهای میگردد. در پی آن در سال ۱۷۸۴ میلادی یک خودرو با موتور بخار توسط مهندس اسکاتلندی جیمز وات ساخته میشود، که از کارایی چندانی برخوردار نبود. در سال ۱۸۰۲ میلادی ریچارد ترویتیک انگلیسی یک واگن بخار را به وجود آورد که فاصلهٔ میان کورنوال و لندن را میپیماید . بازار کالسکهها و واگنهای بخار در انگلیس تا سال ۱۸۶۵ میلادی رونق داشت تا اینکه سرانجام رقابت با راه آهن و نیز تصویب قوانین صریح علیه سرعت به عمر این دسته از خودروها پایان میدهد. نخستین سواریهای عملی که موتور بنزینی توان آنها را فراهم میساخت، در سال ۱۸۸۶ میلادی ایجاد شده و سازندگان عمده آن کارل بنز و گوتلیب دایملر میباشند که جدا گانه کارمیکردند. در سال ۱۸۰۷ فرانکو آیزاک د ریواز نخستین ماشین با موتور احتراق داخلی که سوخت آن هیدروژن بود را اختراع کرد. در سال ۱۸۸۶ نخستین اتومبیل با سوخت بنزین به نام Benz Patent-Motorwagen توسط کارل بنز اختراع شد. اما توسعه صنعت خودرو را میبایست به نام هنری فورد ثبت نمود، زیرا این شخص در سال 1908 میلادی نخستین خودرو (فورد T) با تولید انبوه را راهی بازارهای بین المللی کرد و باعث گسترش این صنعت گردید. اما تا قبل از پیداش خط تولید انبوه خودروها توسط هنری فورد، شرکتهایی همچون رنو و پژو نیز در این عرصه بهصورت محدود فعالیت داشته و خودروهای خود را به صورت طرح اولیه و چهار چرخ تولید میکردند که اتفاقا اولین خودرو وارداتی به ایران نیز ساخت شرکت فرانسوی رنو بوده و توسط مظفرالدین شاه قاجار در سال 1900 میلادی یا 1270 هجری شمسی وارد کشور شد. امروزه اتومبیل چیزی فراتر از موتور، گیربکس، کابین و تایرها محسوب می شود. اگر نگاهی دقیق تر داشته باشیم، خواهیم دید این وسیله نقلیه به برخی از آخرین تکنولوژی ها و فناوری ها مجهز شده و اینک بسیار هوشمندتر، بهینه تر و امن تر از قبل شده است. یکی از دلایل اصلی راهیابی تکنولوژی های جدید به خودروها به رقابت شدید و تلاش های مستمر خودروسازان در سبقت گیری از همدیگر مربوط می شود سختگیرانه تر شدن الزامات قانونی از یکسو و افزایش سطح انتظارات مشتریان از سوی دیگر سبب شده است تا شرکتهای خودروسازی برای کسب سهم بیشتر از بازار، برنامه ریزیهای گسترده ای را برای توسعه و پیاده سازی فنآوری های پیشرفته انجام دهند این مساله سبب شده صنعت خودروسازی همواره پویا باقی مانده و به دنبال دستیابی به فناوری های نوین باشد. ما در این مقاله سعی کردیم تعدادی از این سیستم ها و امکاناتی که در خودرو های روز دنیا در حال استفاده می باشند را به شما معرفی کنیم در ادامه با آکادمی اُتکس همراه باشید .
سیستم کیلس استارتر در سال 1982 برای اولین بار در خودروهای فرانسوی رنو فیوگو مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن خودروهای شرکت جنرال موتورز نیز از این تکنولوژی استفاده کردند.یکی از امکانات جدید خودروهای امروزی سیستم استارت بدون کلید (Keyless Entry) است که که امکان قفل یا باز کردن در های خودرو و همچنین استارت موتور را بدون نیاز به استفاده از کلید، فراهم می کند. سیستم کیلس استارتر با استفاده از امواج رادیویی، یک سری امواج را با کدهای مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر ( دزدگیر) خودرو می فرستد. عملکرد این سیستم قفل کننده الکترونیکی طوری است که راننده با به همراه داشتن سوئیچ یا کارت هوشمند وقتی به فاصله یک متری خودرو برسد ، قفل درها به صورت اتوماتیک باز شده و بعد وارد شدن به خودرو راننده میتواند با فشاردادن دکمه استارت و نگه داشتن پدال ترمز خودرو خود را روشن کند.
تکنولوژی کروز کنترل در اصل در سال ۱۷۸۸ توسط James Watt و Mathew Boulton برای کمک به کنترل موتورهای بخار اختراع شد. بدین صورت که با تنظیم کردن میزان سوخت ورودی به موتور، سرعت را ثابت نگه میدارد. نسل جدید کروز کنترل با نام کروز کنترل هوشمند (Adaptive Cruise Control) قابلیت تشخیص فاصله با خودروی پیش رو را نیز دارد. این سیستم، مشابه کروز کنترل معمولی، سرعت خودرو را بر اساس سرعت مورد نظر راننده که تنظیم شده است، کنترل میکند.با این تفاوت که این سیستم از آنجاکه مجهز به حسگرهای خاصی میباشد، سرعت خودرو را با توجه به فاصله تا خودروی جلویی تنظیم میکند. ازاین رو، درصورتی که فاصله خودرو تا خودروی جلویی، به دلیل کاهش سرعت خودروی جلویی، از حد مجاز کمتر شود، سرعت خودرو بهطور هوشمند از هدایت کروز کنترل خارج میشود و کاهش مییابد.
به طورکلی، هر صفحه ای که در سقف خودرو با هدف ورود نور یا هوا به داخل خودرو جاسازی شده باشد، سانروف نام دارد. برخی سانروف ها قابلیت باز و بسته شدن دارند درحالی که برخی دیگر ثابت هستند. سانروف ها معمولاً شفاف هستند در دهه هفتاد، به سانروف های شیشه ای داخلی و برقی، مونروف می گفتند سقف سانروف از جنس شیشه است که حدود یک سوم سقف خودرو را شامل می شود. سقف سانروف به دو صورت دستی و برقی موجود است، که البته امروزه با وجود تکنولوژی برتر در این حوزه حالت دستی سقف سانروف منسوخ شده است. سانروف ها انواع مختلفی دارند که می توان به سانروف پاپ آپ "pop-up" ، سانروف اسپولیر(Spoiler) ، سانروف داخلی(In- Built) ، سقف های تاشونده(Folding) ، سانروف جدا شونده(Removable) ، سقف شیشه ای اشاره کرد .
سیستم پارک هوشمند برای اولین بار در کشور فرانسه معرفی شد. سیستم پارک هوشمند یا دستیار پارک هوشمند در واقع ترجمه عبارت Intelligent Parking Assist بوده و آن را بطور مخفف IPA می نامند.سیستم هوشمند پارک یا همان IPA در سه شرایط پارک دوبل ، خروج از پارک دوبل و پارک سنگ چین یا همان پارک L می تواند مفید واقع شود.با روشن کردن یا در حالت آماده قرار دادن پارک هوشمند ، خودرو با اندازه زدن فضای موجود و در صورت مناسب بودن فضا ، روی صفحه نمایش پیام مربوط نمایش داده می شود. تمامی مراحل به دقت روی صفحه نمایش به راننده نشان داده می شود. راننده نیز در کل فرآیند روی سرعت خودرو کنترل دارد.
صندلی خودروها بیتردید یکی از مهمترین قطعات به کار رفته در اتومبیل محسوب میشود . بدین منظور یکی دیگر از آپشنهایی که در خودروهای لوکس جهت رفاه راننده و لذت بخش کردن رانندگی به کار گرفته شده است سردکن و گرمکن صندلیها است که از قابلیت کم و زیاد کردن مقدار سرما برخوردار است و بدین شکل مسائل بهداشتی، پزشکی و عرق سوز شدن کمر و باسن از بین میرود. براین اساس پارچه استفاده شده برای صندلی خودرو باید متخلخل باشد تا هوا بتواند به راحتی حرکت کند.برای این منظور داخل صندلی چندین فن تعبیه میشود تا هوا را به سمت سرنشین پرتاب کند.صندلیهای مجهز به سیستم تهویه مطبوعی که هوای سرد را در اختیار سرنشین قرار میدهند دارای دو نوع ساختار هستند. برخی از سازندگان سیکل مبدل کوچکی را درون صندلی خودرو تعبیه میکنند تا مستقیما هوا را خنک کند. برخی دیگر از تولیدکنندگان نیز از سیستم تهویه اصلی خودرو بهره میبرند.
سامانهٔ ناوبری خودرو "Automotive navigation system" بخشی از سامانهٔ کنترل خودرو یا یک سامانهٔ سومشخص است که با اضافه کردن آن به خودرو، مسیریابی و پیداکردن محل را برای خودرو امکانپذیر میسازد. این سامانه به طور معمول از راه ارتباط با سامانه ماهوارهای ناوبری جهانی اطلاعات موقیعتی خود را دریافت میکند که این اطلاعات موقعیت خودرو را در جاده نشان میدهد. هنگامی که جهتیابی مورد نیاز باشد مسیریابی میتواند موقعیت را محاسبه کند .سیستم ناوبری GPS خودرو شامل دو بخش است: بخشی از گیرنده GPS و تجهیزات نمایش در خودرو نصب شده است. قسمت دیگر از مراکز کنترل کامپیوتر ساخته شده است و دو قسمت با ماهواره های موقعیت یابی متصل می شوند.
این سیستم جدید ، تکنولوژی دوربین های کمکی را که بیشتر در صنعت خودرو وجود داشت را به مرحله ای ارتقا داده. و قابلیت ها و امکانات جدیدی را در اختیار راننده قرار میدهد. بوسیله دوربین ها وسنسورهای موجود در این سیستم ، یک نرم افزار خاص اطلاعات بدست آمده از این حسگرها را پردازش میکند. یک نمای کامل و ۳۶۰ درجه از فضای اطراف خودرو را برای راننده به نمایش می گذارد. با استفاده از این قابلیت ، راننده توانایی بیشتری در کنترل خودرو بخصوص در فضاهای تنگ خواهد داشت.سیستم دوربین فضای اطراف خودرو (Around View Monitor) از چهار دوربین مجزا مجهز شده اند ، استفاده می کند. این دوربین ها در جلو ، عقب و زیر آینه های جانبی تعبیه شده اند.این تصویر نهایی با دقت بالایی همراه بوده و به راننده امکان انجام مانورهایی سخت پارک کردن در فضای تنگ و کوچک را می دهد.
هدآپ برای اولین بار توسط جنرال موتورز استفاده شد و بر روی پونتیاک گرند تریکس نصب شد. سیستم هد آپ (HUD) یک تصویر دیجیتال شفاف بوده که بر روی شیشه ی جلوی خودرو بازتاب می شود و تمامی اطلاعاتی را که راننده از طریق داشبورد به آن ها می تواند دسترسی داشته باشد را به نمایش می گذارد. ایده اصلی پشت طراحی چنین سیستمی، متمرکز نگه داشتن حواس رانندگان بر روی مسیر است. در واقع اطلاعات ضروری خودرو نیز در جایی نشان داده می شود که رانندگان باید به آن نگاه کنند. همین امر سبب می شود تا رانندگان زمان کمتری را صرف نگاه کردن به گوشی و یا سایر سیستم های قرار گرفته در داشبورد خودرو کنند. بدین ترتیب، تمرکز بیشتر بر روی مسیر به منزله ی تصادف کمتر و رانندگی ایمن تر برای تمامی افراد است.
کنترل پایداری الکترونیکی "Electronic stability control" به اختصار ESC، یا برنامه پایداری الکترونیک (ESP) یا کنترل پایداری دینامیک (DSC) یک فناوری رایانهای شده برایپایداری خودرو است که میتواند به شکل بالقوه سبب بهبود امنیت از طریق شناسایی و به حداقل رساندن لغزشها شود. بطور کلی زمانی که این سامانه انحراف خودرو را تشخص میدهد، جهت کمک به راننده اقدام به ترمز گرفتن برای هدایت خودرو به مسیر مورد نظر راننده میکند. این ترمزها میتواند به صورت جداگانه بر روی هریک از چرخهای خودرو اعمال شود. اولین مبتکران این سیستم یعنی مرسدس بنز و بی ام و در سال 1987 اولین سیستم کنترل کشش را معرفی کردند . ESC میزان تصادفات را تا ۳۴ درصد برای خودروهای معمولی و تا ۵۹ درصد برای خودروهای SUV (شاسیبلند) کاهش میدهد
تاریخ صنعت خودرو نشان میدهد که اولین استفاده از سامانههای نایت ویژن (دید در شب) در این صنعت، توسط شرکت جنرال موتورز انجام شد. سیستم دید در شب از نور مادون قرمز استفاده شده که علاوه بر نامرئیبودن میتواند موانع متحرک را از روی گرمای بدنشان تشخیص دهد. این سیستم که با توجه به طول موجش در 3 بازه نزدیک مادون قرمز (NIR)، مادون قرمز متوسط (MIR) و دور از مادون قرمز (FIR) طبقهبندی میشود .سیستم فعال یا همان NIR با پخش کردن نور مادون قرمز، مشابه سیستم های نظامی، شب را برای شما روشن میکند. در مقابل سیستم غیر فعال از تکنولوژی FIR استفاده کرده است. برخلاف سیستم دید در شب به کار رفته در سیستم های نظامی، سیستم بی ام و تصاویر را بر مبنای گرمای اجسام ایجاد میکند و تصویری شبیه نگاتیو فیلم عکاسی به وجود میآورد.
HAC که از سرواژه های عبارت Hill-start Assist Control "کمک و کنترل به شروع حرکت در شیب (سربالایی)" گرفته شده است، به راننده کمک می کند تا زمانی که در یک سراشیبی متوقف است و قصد دارد شروع به حرکت به سمت بالا کند، از حرکت رو به عقب خودرو جلوگیری شود.HDC یا Hill Descent Control این سیستم سرعت خودرو در زمان پایین آمدن از یک سرازیری یا تپه را کنترل میکند. این سیستم به کمک شما میآید تا از طریق چند سنسور، شیب را تشخیص داده و وقتی که شما پدال ترمز را رها میکنید خودرو (بر خلاف خودروهایی که به این سیستم مجهز نیستند) به عقب یا جلو نمیرود و سر جای خود میایستد.تا زمانی که شما اقدام به فشار دادن پدال گاز نکنید خودرو تکان نمیخورد، اما با فشار دادن پدال گاز خودرو بدون حرکت به عقب یا جلو ، شروع به حرکت میکند.
سنسور باران و برخی دیگر از سنسورها و رادارهای خودرو معمولاً در قسمت داخلی شیشه جلو خودرو و در محدوده قرارگیری آینه وسط، در محلی که مزاحم دید راننده نباشد نصب میشوند و با یک کاور پلاستیکی مشکی رنگ قابل تشخیص هستند. سیستم این برف پاک کنها به گونهای است که حس گرهای مادون قرمز که به سطح خارجی شیشه متصل هستند، زمانی که شیشه خشک است، حداکثر میزان امواج مادون قرمز به حس گرها میرسد و با زاویه 45 درجه بازتاب میشودند ،خیس بودن شیشه باعث میشود تا امواج مادون قرمز در مسیرهای متفاوتی با زاویههای کمتر یا بیشتر از 45 درجه بازتاب شوند ، زمانی که میزان بازتاب امواج مادون قرمز به حداقل مقدار ممکن برسد، نرم افزار موجود در سیستم برف پاک کن روشن میشود، سرعت برف پاک کن نیز بسته به سرعت خیس شدن شیشه تعیین میشود
اين سيستم تنظيمات صندلي راننده و آينه هاي بغل را ثبت مي نمايد و هر زمان به راننده امكان دسترسي به تنظيمات از پيش ثبت شده را مي دهد. موتورهاي برقي موقعيت صندلي را بر اساس فرمانهاي ارسالي از كامپيوتر صندلي راننده تنظيم مي نمايندحافظه صندلی خودرو در حالت کلی قابلیت ثبت صندلی خودرو به اندازه سه نفر را دارد اما در برخی از خودروهای لوکس و گران قیمت این قابلیت برای راننده و تمامی سرنشینان در نظر گرفته شده است، تا هر شخصی بنا به سلیقه خود آن را تنظیم کند و در زمان استفاده هر شخصی بتواند صندلی را با کلیک مموری شماره خود را به حالت ثبت شده خود بازگرداند، و دیگر نیاز ندارد تا دوباره تنظیم مجدد را برای صندلی خود انجام دهد .ساختار فنی حافظه صندلی:
1.موتور صندلی برقی
2.کامپیوتر صندلی راننده
3.کلید اجرای تنظیمات ثبت شده
یکی از نقاط قوت سیستمهای چندرسانهای و سرگرمی خودروهای لوکس، قابلیت اتصال آنها به اینترنت و بهره بردن از اطلاعات آنلاین جهت ارایهی پیشنهادات بهتر بود.
این موضع باعث برتری بیچون چرای سیستمهای اطلاعرسانی و چندرسانهای برندهایی مانند مرسدس بنز (COMAND)، بیامو (iDrive) و آئودی (MMI) نسبت به خودروهای ردهی قیمتی پایینتر شده بود. با توسعهی شبکههای ارتباطی و به لطف شبکه 4G در حال حاضر اکثر خودروهای اقتصادی نیز از قابلیت اتصال به اینترنت بهره میبرند
اتوهلد آپشنی پیشرفته است که هم در افزایش ایمنی و هم افزایش راحتی شما تاثیر بسزایی داشته و شما را از ترمزهای متوالی بینیاز میکند. اتوهلد در واقع توسعهیافته ترمز پارک الکترونیکی بوده و بیشتر در خودروهای دنده اتومات به کار میرود. این سیستم با فشردن دکمه Auto Hold فعال شده و بعد از آنکه پا را از روی پدال گاز برمیدارید، خودرو بدون فشردن پدال ترمز، میایستد با متوقف شدن خودرو دیگر به نیازی به نگه داشتن پدال ترمز وجود ندارد و خودرو ثابت می ماند تا زمانی که شما مجدد پدال گاز را فشار دهید که با این کار ترمزها به آرامی آزاد شده و خودرو شروع به حرکت میکند.اساس کار اتوهلد بر پایه تشخیص شیب استوار است. اندازهگیری شیب هم با استفاده از سنسور انجام می شود و کنترل از طریق واحد هیدرولیکی ABS/ESC انجام میپذیرد. زمانی که خودرو متوقف است اتوهلد همان فشار ترمز را به چرخها اعمال نموده و مانع از حرکت خودرو میشود
فناوری تشخیص نقاط کور یا به اختصار BSD ابتدا توسط ولوو توسعه یافت.تشخیص نقاط کور یکی از تکنولوژیهای کلیدی بوده که با استفاده از دیگر فناوریهای موجود، دیدی 360 به راننده میدهد که بدون توجه به سرعت خودرو، به او کمک میکند در این سیستم سنسورها زیر آینههای جانبی اتومبیل نصب میشوند و در صورت فعال شدن توسط راننده، شروع به انتشار امواج با طول موج کوتاه میکنندین امواج به دلیل طول موج کوتاهی که دارند، قادرند وضعیت دقیقتری از نقاط کور خودرو به راننده ارائه دهند. انتشار این امواج به صورت مداوم و بدون توقف انجام میشود؛ از همین رو زمانی که جسمی در مقابل این امواج قرار گیرد و مسیر انتشار آنها را قطع کند، سنسور پیامی را به ECU یا همان کامپیوتر خودرو منتقل میکند. این پیام به شکل هشدار به راننده انتقال پیدا میکند. این هشدار ممکن است بر روی مانیتور جلو راننده یا چراغ نصب شده در گوشه آینههای جانبی نمایش داده شود.
این تکنولوژی به EPB شناخته میشود که کوتاه شده عبارت Electronic Parking Brake است. ین سیستم ترمز پارک برقی نخستین بار روی خودروی آئودی A8 استفاده گردیده است و با مرور زمان در سال ۲۰۰۹ روی سایر محصولات آئودی نیز مورد استفاده قرار گرفته است .اولین و اصلیترین تفاوت این فناوری با نمونه قدیمی خود، دخالت ECU یا کامپیوتر خودرو در قفل چرخها است. در فناوری ترمز دستی برقی، هر یک از چرخ های عقب یک موتور الکتریکی مجزا دارد که کامپیوتر خودرو با بهرهگیری از آن قادر است حرکت چرخ را قفل کند . شما می توانید ترمز پارک برقی را به سیستم امنیتی مجهز کنید تا فقط راننده بتواند آن را فعال کند، و شخص دیگری توان فعال سازی آن را نداشته باشد. سیستم پارک برقی خودرو به دو صورت کار می کند که عبارتند از : 1.به صورت کاملا اتوماتیک 2.حالت دستی ترمز پارک برقی خودرو
سیستم جلوگیری از برخورد "Collision avoidance system" در امنیت خودرو به سیستمی میگویند که با استفاده از سیگنال رادار یا اشعه لیزر یا حسگر یا دوربین، احتمال تصادف را تشخیص میدهد یا به راننده خودرو هشدار میدهد یا به طور خودکار وارد عمل شده و اقدام امنیتی را (مثلاً فعال کردن سیستم ترمز) انجام میدهد.
اولین نمونه این سیستم توسط مرسدس در سال ۲۰۰۳ و روی سری S این خودرو ساز معرفی گردید این سیستم پیش از برخورد کمربندها را سفت، سانروف را بسته و صندلی های خوابیده را به حالت اولیه باز می گرداند. سیستم پیشگیری از تصادف جز سیستم های ایمنی فعال خودرو بوده و در لحظه المان های زیادی از قبیل حالت راننده و رانندگی او، وجود اجسام در مسیر حرکت و علایم محیطی را بررسی و پردازش میکند
سیستم هشدار خواب آلودگی برای اولین بار از سوی شرکت ولوو ارائه شده است. شرکت ولوو یکی از شرکت های پیش تاز در زمینه تجهیزات ایمنی خودرو به شمار می آید.دراین سیستم دوربین کوچکی در مقابل راننده به گونه ای نصب میشود که تمام صورت راننده در محدوده دید دوربین قرار بگیرد. این سیستم با نرخ حدود ۱۰ تصویر در ثانیه از راننده فیلم برداری کرده و تصاویر متوالی مربوطه را به بخش پردازش کننده منتقل میکند.در بخش پردازش کننده با توجه به الگوریتمهای پردازش تصویر، موقعیت و وضعیت چشمهای راننده استخراج میشود و در صورتی که چشمهای او از یک حد مشخص بیشتر بسته شود، سیگنال هشدار به صدا در آمده و راننده را از حالت خواب آلودگی خارج میکند. این سیستم هم چنین در مواقعی که راننده به دلایل دیگری جز خواب آلودگی، در حال از دست دادن تمرکز خود است، هشدار می دهد. به طور مثال، در مواقعی که راننده بیش از حد بر روی navigation یا سیستم صوتی تمرکز کرده است.
LDWS یا سیستم هشدار از بین خطوط سیستمی است که به کمک دوربین نصب شده در جلو خودرو ( پشت شیشه جلو ) از طریق روش پردازش تصویر به صورت مداوم خطوط جاده را چک می کند . در صورتی که راننده بدون زدن راهنما از خط جاده منحرف شود به راننده آلارم می دهد . این سیستم ایمنی جهت جلوگیری از حواس پرتی و خواب آلودگی راننده در خودرو نصب می شود . در خودروهای مختلف هشدار به صورت بوق از هر دو سمت ، ویبره صندلی راننده و همچنین جمع شدن کمربند ایمنی به راننده اعلام می گردد. اين سيستم كه براي اولين بار در سال ۲۰۰۰ و در يك خودروي باربري مورد استفاده قرار گرفته تا به امروز تغييرات و پيشرفت بسياري را تجربه نموده است
در سال ۱۹۹۷ فراری در مدل۳۳۵ از گیربکسی تحت عنوان F1 استفاده کرد. که اولین محصول در تکنیک استفاده از پدل شیفتر یا دنده پشت فرمان بود. و بعد از آن در بی ام دبلیو و آلفارومئو از سیستم های مشابه آن اختراع و استفاده کردند . دلیل اصلی استفاده از این سیستم کاهش تأخیر در زمان تعویض دنده و درنهایت کاهش مصرف سوخت بوده است. پدل شیفتر به صورت دو دکمه پشت فرمان هستند. که یکی برای اضافه کردن دنده و دیگری برای کم کردن دنده به کار می رود. در این حالت خلاص کردن دنده ها به این صورت می باشد که باید دو پدل رو همزمان با هم بگیریم تا خلاص شود.
شرکت BMW در دهه دوم قرن 21 اقدام به معرفی سیستم کنترلی جدید بر روی سدان لوکس خود یعنی سری7 کرد که با اشاره انگشتان دست بدون نیاز به لمس صفحه لمسی کار میکند. در این سیستم، از یک دوربین بهره گرفته شده که روی سقف خودرو سوار است و با در نظر داشتن فضای داخلی کابین حرکات دست راست راننده را تحت نظر می گیرد و با مشاهده حرکت دایره ای، جارویی یا نمایش دو انگشت به سمت نمایشگر ، فعالیتی مشخص را انجام می دهد.این سیستم همچنین میتواند انجام بعضی از کارها مثل انتخاب منو، تغییر موسیقی و ارسال پیام عدم امکان پاسخگویی به مخاطب در حال تماس را بدون نیاز به لمس صفحه و بدون برداشتن چشم از جاده، میسر کند.
شارژر وایرلس Qi و Airfuel نسل جدیدی از شارژرها هستند که روز به روز در خودروهای بیشتری ظهور پیدا می کنند و بدون نیاز به کابل و پورت USB گوشی هایی که از فناوری شارژ وایرلس پشتیبانی می کنند را شارژ می کنند. عملکرد شارژ وایرلس به این گونه است که صفحه شارژ وایرلس انرژی الکتریکی را توسط میدان مغناطیسی به گوشی منتقل میکند و گوشی نیز این انرژی را دریافت و در باتری خود ذخیره میکند هرچه میدان مغناطیسی بزرگتر باشد انرژی با سرعت بیشتری منتقل میشود.برخی گوشیهای هوشمند مثل مدلهای گوگل نکسوس و سامسونگ گلکسی S6 و S7 سازگاری شارژر بیسیم را دارند
هدف بسیاری از فناوریهای استفاده شده در اتومبیلهای مدرن امروزی کاهش مصرف سوخت خودروها است و یکی از موفقترین تکنولوژیهای این حوزه قطعا سیستم استارت و استاپ اتوماتیک استبهطور کلی نحوهی عملکرد سیستمهای استاپ/استارت در خودروهای مختلف یکسان است و تنها تفاوت، به تجربهی هر راننده از این سیستم برمیگردد. با فشردن پدال ترمز و توقف کامل خودرو، پیشرانه خاموش میشود که بهدنبال آن مصرف سوخت نیز پایان مییابد. در ادامه با برداشتن پا از روی پدال ترمز، موتور در سریعترین زمان ممکن روشن میشود تا راننده بدون وقفه به حرکت ادامه دهد. گروه خودروسازی فولکس واگن آمریکا، برای اولین بار این سیستم را در سال ۲۰۱۷ و در مدلهای شاسیبلند اطلس و تیگوان به کار برد.
امروزه خودروهای برندهای مختلف، شخصیتی مستقل برای خود پیدا کرده و ویژگیهای خاص خود را دارند. صدای اگزوز و نوع غرش موتور هر اتومبیل یکی از این خصوصیات است . دکمه تغییر صدای اگزوز که در بخش میانی کنسول قرار گرفته به نوعی یک آپشن در خودرو محسوب میشود که طرفداران زیادی دارد . وجود دکمه اگزوز اسپرت باعث شده تا رانندگی با خودرو لذت بخشتر شود . فعال سازی این دکمه موتور میزان اندکی بنزین را با تاخیر به چرخه احتراق وارد چرخه احتراق میکند. همچنین سوپاپ در این مواقع اگزوز را باز نگه میدارد تا در زمان کم کردن سرعت صدایی با فرکانس کم ایجاد شود. در برخی مواقع نیز آتش از اگزوز خارج میشود
وظیفه این سیستم نظارت بر مقدار فشار باد تایر ها می باشد ، این بدان معنا نیست که خودرو به صورت اتوماتیک باد تایر ها را تنظیم می نماید، تنها وظیفه این سیستم نظارت بر مقدار کاهش باد تایر می باشد سیستم TPMS به دلیل نگه داشتن میزان فشار باد تایر خودرو در نزدیکی مقدار مجاز آن باعث بهینه سازی مصرف سوخت خودرو و کاهش آلایندگی آن می شود، اما علت اصلی عرضه این سیستم در بازار انبوه خودرو، افزایش ایمنی خودرو است در حال حاضر دو نوع سیستم TPMS در دنیا وجود دارد
1.سیستم TPMS غیرمستقیم یا انفعالی
2.سیستم TPMS مستقیم یا فعال
و اینک کارشناسی!!، در انتهای مقاله گریزی خواهیم زد به بحث کارشناسی و تعیین اصالت آپشنهای خودرو که در گذشته به صورت مفصل درباره اهمیت لاینفک آن بصورت کامل در مقاله ای جدا به آن پرداختیم. ولی بد نیست بدانید که خودروهایی که دارای آپشن هستند مخصوصا نسخه های وارداتی کشورهای عربی، امکان تقلب و عدم ارائه صحیح و درست عملکرد آپشنها در آنها بسیار بالاست.مثل امکان دارد خودروهای 8 ایربگ را با 4 ایربگ آنهم نصبی بخرید!! یا بدتر از آن اینکه ممکن است آپشنها حتی به درستی کار نکنند!؟ یعنی مثلا سانروف بدرستی باز و بسته نشود یا شیشه شور خودرو عمل نکند یا سنسور باران در موقع بارندگی قالتان بگذارد و یا هزاران کیس عحیب و غریب دیگر.
توصیه اکید و موکد، همیشه و در همه حال استفاده از خدمات کارشناسی، حتی خودروهای صفر قبل از خرید آنهاست. در این حیطه اُتکس با کارشناسی دقیق آپشن ها و صحت عملکرد آنها به شما کمک میکند تا جایی که میتوانید از این ضررهای مالی در امان باشید برای درخواست کارشناسی آپشنهای خودرو کافیست وارد صفحه درخواست کارشناسی خودرو در محل شوید و فرم آنلاین را پر کنید اگر با فرآیندهای آنلاین آنچنان میانه خوبی ندارید از شماره تلفن 28428466-021 برای ارتباط با بخش کارشناسی استفاده کنید البته باید داخلی یک را بگیرید! موفق باشید.
امیرمحمد
۱۴۰۲/۳/۲۹
خیلی از آپشن هارو نیو وردی مثل: آینه الکتروکرومیک و صندوق پران هوشمند
كاظم
۱۴۰۲/۳/۱۹
بسيار عالي ،سپاس از لطفتون
ناصر
۱۴۰۲/۲/۸
ممنون عالی بود.
سعید
۱۴۰۱/۱۱/۲
جمشید گه بخور خایه مال رژیم
خودم
۱۴۰۱/۹/۱۴
سایپا وایران خودرو برن غاز بچرونن لعنت به هردو کمپانی بی غیرت و بی شرف دولتی ایران که چندین دهه هستش همین لگنهارو باقیمتهای نجومی به مردم میفروشن،صد البته مشکل از خود مردم هستش نخریدن بهترین راه بسته شدن درهای این دو گامبالو هستش
علی
۱۴۰۱/۵/۲۰
تشکر مفید بود.
جمشید
۱۴۰۱/۲/۱۲
مردشور اون اطلاعاتتون رو ببرن شما هم خفه شید هی عالی عالی نکنید
عباس
۱۴۰۰/۱۱/۲۳
من بنز c200مدل ۲۰۰۶خریدم و ی دکمه بین کنسول و دنده ی دکمه هست ک داخل کنسول کوچک گذاشتن و این برای چیست و ضبط ماشین من دیشب خاموش شد و یک اصلا روشن نشد کامل قطع شد حتی مانیتور دنده عقب هم تصویر نمیاره چکارکنیم
ایمان
۱۴۰۰/۹/۱۰
مطالب این سایت عالی هست .منابع این سایت از کجا تهیه شده؟
علی
۱۴۰۰/۸/۲۶
پراید همه این اپشن هارو داره🤪
فرزاد
۱۴۰۰/۷/۱
ممنون از اطلاعات خوبتون، منظور از دو موس ه چیست
Ali
۱۴۰۰/۶/۲۴
سلام منظور از آپشن سه تکه در بنز چیه؟
امیر محمد
۱۴۰۰/۶/۲۲
عااالی بود فقط اگه آپشن های بیشتری داشت بهتر می شد
عباس
۱۴۰۰/۵/۳
عالی بود
ابوالفضل غیوری
۱۴۰۰/۴/۱۷
سلام HUD ماشین BMW X6 دقیقا روش استفاده چطرخ
امید عمادی
۱۴۰۰/۴/۱۶
مطلب فوق العاده زیبا و بی نظیری بود، که ماشین من از این همه آپشن فقط شیشه بالابر برقی داره 😁
حسین
۱۳۹۹/۱۲/۸
خیلی خوب و آموزنده .بسیار عالی. تشکر
امیر مهدی امیرسرداری
۱۳۹۹/۱۱/۱۴
با تشکر از راهنمایی های شما لطفا آپشن هارمن و مستر رو هم توضیح بدین
رضا
۱۳۹۹/۱۰/۳۰
ممنون از توضیحات ، سپاس
مجید
۱۳۹۹/۱۰/۲۶
عالی بود ممنونم
جهانگیر
۱۳۹۹/۱۰/۱۲
عالی بود مختصر مفید. دمت گرم
روح الله
۱۳۹۹/۸/۲۴
بسیارعالی اما از موس عقب و جلو چیزی نگفتین چرا
ابوالفضل
۱۳۹۹/۷/۴
لایک داری داداش
ابراهیم
۱۳۹۹/۷/۳
مطالب مفید و تصاویر زیبایی بود
reza
۱۳۹۹/۶/۲۳
واقعا اطلاعات خوبی داشت ولی در مقایسه با ماشین های ایرانی ماشین ایرانی مثل فرغونن
منصور...
۱۳۹۹/۳/۱۶
سلام این دکمه ///pپایین دنده اتومات کاربردش چیه منظوره p پارک نیست
علی
۱۳۹۹/۳/۶
عالی بود.کاشکی مقایسه ماشینها از لحاظ آپشنی رو میداشت
حسن
۱۳۹۹/۲/۲۹
مرسی بابت زحماتتون. ولی کاش واسه همه آپشن ها اصطلاح و مخفف انگلیسی اون رو مینوشتید/
عليرضا
۱۳۹۹/۲/۱۹
عااااااااااااااااااااااااااااالي بود اطلاعات خوبي بهم داد
zhila
۱۳۹۹/۲/۱۳
بسيار عالي و مفيد مرسي از شما